Gazdag László: AZ ÉN SZÉP ÚJ VILÁGOM

gondolkodó


Mi a baj a kommunistákkal?

   Kétezer évvel ezelőtt Krisztus egyenlőséget hirdetett Isten előtt, na nem itt a Földön, hanem a mennyben. Marx Károly azt mondta, hogy miért nem itt a Földön? És miért csak Isten előtt, miért nem  rögtön egymás előtt? Lenin, Sztálin, Mao Ce-tung elkezdte megvalósítani. De ők ezt igen korlátozott módon értelmezték, mert csak az anyagi egyenlőségre gondoltak. De különböző a bőrszínünk, a rasszjellegünk, a hajszínünk, a szemünk színe, aztán a testmagasságunk, a lábunk cipőmérete, sőt, még a nemünk is Ádám, Éva óta. Mennyivel előrébb tart e téren a nyugati civilizáció, mint a korlátolt kommunisták egykor? Soros Gyuri bácsi meghirdette a totális keveredést: nyitott határok, az emberek szabadon mozogjanak, telepedjenek le ahol csak akarnak. És ha így elkeveredünk, akkor pár nemzedék múlva már kész a genetikailag  homogén, rasszjellegektől nem megosztott egységes emberiség. Kultúrák különbsége? Ugyan, ez is eltűnik majd, megvalósul a világbéke. Már Nagy Sándor is erről álmodott, ezért indította hódító háborúit, egy államban akarta egyesíteni az egész emberiséget. A nagy ókori genetikai egyesítés nyitányának szánta a híres szúzai mennyegzőt, amikor a szúzai síkon húszezer görög-makedón harcos vette feleségül húszezer persza nőt. Maga, Nagy Sándor a felesége, Roxána, a baktriai hercegnő mellé elvette a legyőzött III. Dareiosz két lányát is. A krónkikák szerint a húszezer frigy mindgyike felbomlott Sándor halála után egy kivételével.


A nemek egyenlőtlensége

   A modern nyugati civilizáció, a tudomány segítségével most oldja meg az emberiség legégetőbb dilemmáját: a nemek egyenlőtlenségének örök kérdését: itt a gender! Láttuk már a szakállas nút Eurovíziós Dalfesztivált nyerni, a szakállas férfit (?) gyermeket szoptatni, nincs itt már probléma: a gyerekek eldönthetik, hogy milyen neműek akarnak lenni. Hol vannak ettől az egyenlőségtől a kommunisták? Ők az egyenlőség eszméjének kőkorszakát képviselok csupán. A francia Nemzetgyűlés bölcs honatyái és honanyái megszavazták,, hogy az iskolákban ne legyen szabad kiejteni az (édes)anya, (édes)apa szavakat, helyette a szülő I, szülő II dukál. Bocsánat, innentől kezdve a törvényhozók sem honatyák, vagy honatyák, hanem honszülők. De ha valaki átoperálja magát, attól még továbbra is létezik a két nem: férfi és nő, legföljebb a kettő között lehet ingázni, ha valakinek úgy tetszik. Ezt a problémát megoldhatja a természettel összefogó tudomány, ismerjük a hermafroditizmus jelenségét! A görög mitológiában Hermésznek és Aphroditének gyermeke született, aki olyan szép volt, hogy vita alakult ki a szülők között: fiú legyen-e vagy lány. Végül Zeusz vágta át a gordiuszi csomót: legyen mindkettő.  A modern tudomány, a genetika már meg tudja oldani a kérdést: egy nemzedék alatt akár egyesíteni lehetne a két nemet.


Egységes vallást!

   Azt látjuk a tapasztalatból, hogy egyetlen vallás létezik csupán, amelyiknek hívei, legalábbis nagy tömegben más világnézetű kultúrákba nem integrálhatók: az iszlám. Megoldás: mindenki térjen át az iszlámra! A zsnagógákat, keresztény katedrálisokat, bazilikákat, a hindu templomokat, buddhista szentélyeket, stb. alakítsuk át mecsetekké, és garantált a világbéke az egész Földön. IV. Henrik is azt mondta egyszer: Párizs megér egy misét! A világbéke is megér egy müezzint a szomszédban, vagy nem?
Teljes homogenizáció = klónozás!
 Ha megvalósul az anyagi, a faji, a világnézeti, a nemek közti egyenlőség, akkor is maradnak még különbségek, amelyek megosztják az emberiséget!   Hiszen az egyik ilyen magas, a másik meg olyan, az egyiknek a cipőmérete 40-es, a másiké 42-es, az egyik vékony, a másik telt, az egyik kékszemű, a másik meg barna, stb. Elő kellene írni a testi paramétereket! Például legyen minden ember szeme olyan, mint a kedves állaté, a lámáé: sötétkék! És ha mindezt akülönbséget sikerül is eltüntetni,  kiküszöbölni, a fizimiskánk különböző marad! Az egyik egy Marlon Brando, a másik egy Quasimodo. Na, ezt a problémát oldaná meg a klónozás! Egyetlen mezedék kihalását kell csak kivárnunk, és persze meg kellene tiltani ezalatt az állatias jellegű szaporodást, ehelyett ki kell jelölni egy, és csakis egy embert, akit ezután klónozunk  örökkön örökké, amíg az emberiség létezik. Mindenki minden téren teljesen azonos: anyagi lehetőségei és genetikai adottságai terén is! Lenin, Sztálin, Mao Ce-tung almodni sem álmodhatott volna szebb jövőt, de még Orwell sem. Már hallom is az olvasóban megmozduló fránya kisördögöt, aki ugye a részletekben lakik mindig: na és ki az a személy a mai hét-és félmilliárd emberből, akit klónozzunk a jövőben kötelező jelleggel? Nos ezt el lehetne dönteni demokratikusan, népszavazás útján. Csakhogy az nagyon macerás, sokba kerül kampány, stb. Találtam egy egyszerűbb megoldást! Bementem a fürdőszobába, és nézegetni kezdtem a fizimiskámat. Először elölről, majd jobbról, balról profilból… Meg különben is: hát nem én találtam meg az emberiség örök egyenlőségének, és így örök  boldogságának kulcsát?